Waarom dragen?

Na de geboorte heeft je baby nog steeds heel veel behoefte aan nabijheid en lichamelijk contact. Het is dan ook heel normaal dat je baby het liefst de hele dag in je armen is. Door je kindje te dragen vervul je deze belangrijke behoeftes. Het dragen, het lichamelijk contact en de nabijheid dragen bij aan een goede hechting tussen jou en je kindje. Je baby dragen kan al vanaf dag 1!

Maar hoe draag je je baby dan ergonomisch en veilig?

Ergonomisch dragen houdt in dat de baby zijn natuurlijke houding kan aannemen, met de knietjes opgetrokken (M- of kikkerhouding) en het ruggetje rond. Deze natuurlijke houding is dan ook erg goed voor de groei en ontwikkeling van de heupen en rug. Ergonomisch dragen houdt ook in dat het gewicht van je kind gelijkmatig verdeeld wordt over je eigen lichaam, dit zorgt ervoor dat het dragen voor jou ook fijn en plezierig is. Tijdens een draagconsult zullen we al deze aspecten samen langs lopen.

Voordelen van dragen:

  • Door het dragen zijn kindjes rustiger en huilen minder
  • Je kindje leert de buitenwereld op een hele fijne manier kennen, veilig en dicht bij jou
  • De houding van de baby en de warmte van buik tegen buik is erg goed tegen darmkrampjes. De verticale positie kan helpend zijn bij reflux
  • Jij hebt je handen vrij!
  • Ideaal vervoersmiddel (drukke stad, wandelen in het bos) en past makkelijk in je tas.
  • Dragen is heel fijn en gezellig!

Lees in mijn blog voor DuurzaamZwanger tips voor het dragen van je kindje!


Ervaringen

“Het was een goede zet om een consult bij Nabi te boeken, ik draag ons kindje bijna elke dag en niet alleen om thuis m’n handen vrij te hebben maar ook om lekker met haar naar buiten te kunnen – vol vertrouwen nu!”

“Het dragen is heel fijn, super blij met het consult van Nabi. Rachel neemt de tijd en legt het goed uit. Ook fijn dat je naderhand nog met al je vragen bij Rachel terecht kan.”


Klik hieronder voor de verschillende draagconsulten die je kan kiezen!

Draagdoek Utrecht Nabi Baby